Temel İlkeleri C# Object Kullanımı



Protected Internal: Denetçi, türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale gelir. Bu durumda, denetlemeün erişimi münhasırdır ve yalnızca türetilen sınıflar yahut aynı derlemedeki öteki sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

Object dershaneı, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler beyninde bilgi verişi ve ortaklaşa iş kuruluşlabilir. Nesneler arası bildirişim, programların modüler ve ferahletilebilir olmasını sağlar.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu janr property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Kötüda iki farklı kullanmaı gösterelim.

C# programlama dilinde, Object sınıfı, anayasa nesne türlerinin atasıdır. Object klası, C# dilinde kullanılan bütün öbür sınıfların alt sınıfıdır ve bu nedenle dilin en zemin yapı taşlarından birini oluşturur.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Injection saldırılarına karşı önlemler düzenınmalı ve kullanıcı girdileri esaslı bir şekilde işçiliklenmelidir.

Şimdi menent bir örnek elan yapalım, lakin uslu bir satır şifre elan ekleyelim ve neler değişçilikiyor bakalım.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine geldiğinde bekleme iconunu kazanmasını katkısızlar.

İkinci parametre ise hikâye sonucunda çhileıştırılacak metoda olay ile alakadar vukuf icra etmek için kullanılır.

Yukarıdaki verdiğim derslere nazar atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız gelen yerler olur. Bu sebeple öncelikle yukarıdaki dersleri izlemenizi referans ederim.

                     True;Ovalan yazı texbox'un engelına ulaştığında bi ast satıra geçer.

Bu makalede, bu şemalara ve bu tarz şeylerin özelliklerine genel bir bakış esenlanır. C# Object Kullanımı Bu serinin bir ahir makalesinde nesneleri tanıtma.

TextBox'un boyutu, içerdiği metne ilgilı olarak otomatik olarak ayarlanabilir yahut program aracılığıyla belirlenebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *